Puppen A-nest

Wij verwachten begin mei puppen van de combinatie Rifka en Nort v.d. 's-Gravenschans. Dit zal dan ons eerst nest worden, het A-nest.

De puppen worden in de huiskamer geboren. Worden gesocialiseerd en  gechipt door de Raad van Beheer. Ze worden ontwormt en inge-ent.

Rifka heeft op 5 april een echo gehad en daar waren zeker 2 puppen op te zien. Waarschijnlijk zitten er nog meer in.

Op 5 mei 2013 zijn er 2 pups geboren

1 reu om 6:17 485 gr. 1 teef om 7:17 507 gr. 

De puppen zijn opgegroeid bij ons in de huiskamer. Elke 2 weken zijn ze ontwormd. Toen ze 3 weken oud waren hebben we aan de werpkist een ren gemaakt. Aan het einde van de ren hebben we een bench geplaats, om als nieuwe slaapplaats te fungeren. Maar beide puppen hebben besloten dat er de plaats zou worden om alles in te doen. Dus toen Akila en Onar naar hun nieuwe eigenaren gingen waren ze al krant zindelijk.

Ook met 3 weken zijn we begonnen met wat puppypap. Dat was wennen, maar al gauw konden ze de pap met geweekte brokjes zelf eten. Ondertussen kregen ze van Rifka nog steeds melk. Toen Akila en Onar 5 weken waren hebben zijn ze de harde puppy brokken gaan eten. Tussen de 6 a 7 weken zijn we begonnen met het spenen.

Buiten in de tuin hebben we ook een ren geplaatst en daar hebben de puppen tijdens warm weer heerlijk buiten kunnen spelen. En water in een teil was helemaal het einde. Buiten de ren in de grote tuin was een grote dolle boel. Ze zijn ook meegeweest naar het winkelcentrum aan de riem en met 6 weken, na de enting, zijn ze in de auto meegeweest naar de Clubmatch van de NHC. Wat een ervaring was dat voor ze.

Met 8 weken zijn Akila en Onar naar hun nieuwe baasjes gegaan. We hebben regelmatig contact met de eigenaren. Zowel Akila als Onar hebben op de Winner 2013 hun 1ste show gelopen. Onar kreeg een VB (veel belovend) en ook Akila kreeg VB. Akila is tevens beste pup geworden.